5 ‘Saves’ Terbaik Farizal Marlias Sepanjang Liga Malaysia 2018

5 ‘Saves’ Terbaik Farizal Marlias Sepanjang Liga Malaysia 2018. Siapa tidak kenali penjaga gol utama JOHOR Southern Tigers, Farizal Marlias adalah antara penjaga gol terbaik masa kini selain Apek dan Hafizul Hakim. Jika perlawanan sebelum ini pada peringkat kumpulan Piala AFF, jurulatih kebangsaan iaitu Tan Cheng Hoe lebih gemar menggunakan Apek untuk menjaga gawang gol.

5 'Saves' Terbaik Farizal Marlias Sepanjang Liga Malaysia 2018

5 ‘Saves’ Terbaik Farizal Marlias Sepanjang Liga Malaysia 2018

Tetapi dalam perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2018 mungkinkah Farizal Marlias akan diberi tanggungjawab sebagai penjaga gol utama? Dalam aksi peringkat Separuh Akhir Piala Suzuki AFF, Farizal Marlias beraksi agak baik dimana beliau banyak menggagalkan beberapa peluang pemain lawan selain rajin jadi peranan sebagai sweeper untuk support pemain di bahagian pertahanan.

Ayuh sama-sama kita nantikan perlawanan malam ini yang akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil dan disiarkan siaran langsung di saluran RTM TV2. Menjelang perlawanan penting malam ini, ayuh imbau semula 5 ‘saves’ terbaik Farizal Marlias di Liga Super Malaysia musim 2018.

Selamat maju jaya buat Farizal Marlias bersama Johor Darul Ta’zim dan skuad Harimau Malaya.

Kredit Video : FMLLP

Related Posts

Add Comment