Biodata Fernando Rodriguez Pemain Import Kedah 2019 Baharu

Biodata Fernando Rodriguez Pemain Import Kedah 2019 Baharu. Liga Super Malaysia musim 2018 telah berlabuh tirai menyaksikan pasukan Kedah FA tidak berjaya menempatkan dalam 5 pasukan terbaik. Jurulatih baharu Kedah, Aidil Shahrin telah membuat rombakan besaran-besaran pemain dengan menyingkirkan kesemua import lama. Menerusi portal FB Kedah FA telah mengumumkan pemain import baharu iaitu Fernando Rodriguez. Khabarnya Anmar Fernando Rodriguez akan menggantikan Paulo Rangel dalam slot pemain import pada musim 2019.

Biodata Fernando Rodriguez Pemain Import Kedah 2019 Baharu

Fernando Rodriguez Ortega atau lebih dikenali sebagai Fernando Rodriguez adalah merupakan pemain kelahiran Sepanyol yang bermain di bahagian penyerang. Menurut statistik, Fernando Rodriguez pernah bermain beberapa kelab antaranya Sevilla, Jaén, San Roque, Ceuta, Lucena, Cartagena, Hércules, Reus, Ceres–Negros dan Mitra Kukar. Dengan kehadiran Fernando Rodriguez sudah pastinya dapat memperkuatkan pasukan di bahagian serangan. Mampukah Fernando Rodriguez menggalas tugas berat sebagai pemain penyerang Kedah FA?

Biodata Fernando Rodriguez Pemain Import Kedah 2019 Baharu

Berikut adalah biodata Fernando Rodriguez i pemain import baharu pasukan Kedah musim 2019 :

Nama Penuh: Fernando Rodriguez Ortega

Nama Popular: Fernando Rodriguez

Asal: Pilas, Spain

Umur: 31 Tahun (2018)

Posisi: Penyerang

Ketinggian : 1.83m

Kelab Dahulu: Sevilla, Jaén, San Roque, Ceuta, Lucena, Cartagena, Hércules, Reus, Ceres–Negros dan Mitra Kukar

Kelab Sekarang: Kedah FA (2019)

Pengumuman Fernando Rodriguez dari Portal FB Kedah FA

Biodata Fernando Rodriguez Pemain Import Kedah 2019 Baharu

Semoga kehadiran Fernando Rodriguez dapat memperkuatkan jentera serangan pasukan Kedah FA dalam mengharungi Liga Super Malaysia musim 2019. Selamat maju jaya! Jangan lupa follow ig @arenasukandotnet dan page FB Arenasukan.

Related Posts

Add Comment