Biodata Safawi Rasid Pemain Johor Darul Ta’zim

Biodata Safawi Rasid Pemain Johor Darul Ta’zim. Anda kenali Safawi Rasid? Muhammad Safawi Hamdi Noor bin Rasid atau lebih dikenali Safawi Rasid adalah merupakan pemain bolasepak profesional Malaysia. Safawi Rasid yang baru berusia 22 tahun kini bermain bersama kelab bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT). Pada permulaan kariernya, Safawi beraksi bersama dengan pasukan T-Team hanya satu musim sahaja sebelum berhijrah ke JDT pada tahun 2017.

Kini, pemain muda ini makin dikenali dalam kalangan rakyat Malaysia dan melakar beberapa kejayaan bersama pasukan Harimau Malaya dan kelabnya. Antaranya beliau dinobatkan sebagai Pemain Paling Bernilai dalam Anugerah Bolasepak Kebangsaan 2018 dan 2019. Safawi Rasid juga diberi kepercayaan oleh jurulatih kebangsaan Tan Cheng Hoe untuk menjadi pemain utama dalam skuad Harimau Malaya. 

Biodata Safawi Rasid Pemain Johor Darul Ta’zim

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Safawi Rasid yang merangkumi nama, umur, tempat lahir, pencapaian dan laman sosial :

Nama Penuh : Muhammad Safawi Hamdi Noor bin Rasid

Nama Samaran : Safawi Rasid

Umur : 22 tahun (2019)

Tinggi : 1.73 m

Asal : Dungun, Terengganu

Status : Bujang

Sukan : Profesional Bolasepak

Pasukan : Johor Darul Ta’zim

Posisi : Penyerang dan Sayap

Pencapaian : Pingat Perak Sukan SEA 2017, Naib Juara Kejuaraan AFF 2018, Juara Liga Super (2017 & 2018), Piala Sumbangsih (2017 & 2018), Piala Malaysia 2017

Instagram : https://instagram.com/safawirasid29

Twitter : https://twitter.com/safawi37

Facebook : https://www.facebook.com/safawi.rasid

INFO BERKAITAN : Biodata Adam Norrodin Pelumba Moto3 Malaysia

Biodata Safawi Rasid Pemain Johor Darul Ta'zim
Biodata Safawi Rasid Pemain Johor Darul Ta'zim

Related Posts

Add Comment