Gol Jaringan Kontroversi Vietnam, Skuad Malaysia Terpaksa Akur Kekalahan!

Gol Jaringan Kontroversi Vietnam, Skuad Malaysia Terpaksa Akur Kekalahan!. Skuad Harimau Malaya terpaksa akur dengan kekalahan 0-1 ke atas pasukan Vietnam di Hanoi tadi. Sekaligus pasukan Malaysia terlepas menjulang Piala Suzuki AFF 2018 buat kali kedua setelah keputusan berakhir aggregat 2-3 dengan Vietnam.

Gol Jaringan Kontroversi Vietnam, Skuad Malaysia Terpaksa Akur Kekalahan!

Gol Jaringan Kontroversi Vietnam, Skuad Malaysia Terpaksa Akur Kekalahan!

Seawal minit ke-5, gawang Malaysia telah dirobek Nguyen Anh Duc menghukum kealpaan pemain kendalian Tan Cheng Hoe. Walaubagaimanapun jika dilihat mata kasar menampakkan gol Nguyen Anh Duc terlebih dahulu di kedudukan ofsaid sebelum melepaskan sepakan first-timer dan berjaya menewaskan Farizal Marlias.

Namun pengadil dari Iran tetap membenarkan jaringan tersebut. Dalam babak pertama, skuad Harimau Malaya hanya ada satu percubaan bahaya daripada Syahmi Safari pada minit ke-43. Bersambung babak kedua, Harimau Malaya mempertingkatkan tempo permainan dan melakukan banyak percubaan. Namun, permainan dipamerkan skuad Vietnam cukup berdisiplin menggagalkan beberapa peluang Malaysia.

Skuad negara terpaksa akur kekalahan malam ini dan syabas diucapkan buat pasukan Vietnam yang menampilkan perlawanan yang terbaik sepanjang kejohanan Piala Suzuki AFF 2018.

Pasukan Vietnam telah menjulang Piala Suzuki AFF buat kali kedua tahun 2008 dan 2018.

Related Posts

Add Comment