Ramalan Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Vietnam Final Piala AFF

Ramalan Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Vietnam Final Piala AFF. Hari yang sangat dinanti-nantikan oleh jutaan rakyat Malaysia telahpun tiba dimana pasukan Malaysia akan turun menentang Vietnam dalam aksi akhir kedua Piala AFF Suzuki 2018 di Stadium Nasional My Dinh, Hanoi. Misi hidup mati buat skuad Harimau Malaya kendalian Tan Cheng Hoe yang wajib menang ke atas Vietnam malam ini.

Ramalan Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Vietnam Final Piala AFF

Pada perlawanan akhir pertama saingan Piala AFF Suzuki 2018, skuad Malaysia berjaya mengikat keputusan 2-2 ke atas Vietnam setelah ketinggalan dua gol pada separuh masa pertama. Dengan berbekalkan dua gol bermakna skuad Harimau Malaya wajib menang ke atas Vietnam di Hanoi. Siapakah yang bakal membarisi pemain utama dalam perlawanan malam ini?

Ramalan Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Vietnam Final Piala AFF

FARIZAL MARLIAS

Walaupun perlawanan lalu Farizal dibolosi dua kali dalam tempoh masa lima minit pada separuh masa pertama, namun kemungkinan besar Farizal akan tetap diberi kepercayaan untuk mengemudi sebagai penjaga gol utama.

SYAHMI SAFARI

Perlawanan lalu terasa kehilangan Syahmi Safari yang tidak beraksi pada perlawanan pertama akibat daripada penggantungan. Kini, dijangka beliau akan diturunkan dan bergandingan bersama Sumareh di bahagian kanan.

AIDIL ZAFUAN

Ketiadaan Aidil nyata terasa buat skuad Harimau Malaya apabila barisan pertahanan negara dilihat sedikit goyah pada perlawanan akhir pertama lalu. Kini, Aidil sudah cergas sepenuhnya dan diberi lampu hijau untuk beraksi malam ini.

SHAHRUL SAAD

Tidak perlu dipertikaikan lagi prestasi bek tengah Perak, Shahrul Saad yang kental menjaga benteng pertahanan negara.

SYAZWAN ANDIK

Jika sebelum ini Syazwan Andik telah mengalami kecederaan, kemudian posisinya telah diisi oleh Nazirul Naim. Namun kini, Nazirul Naim pula turut mengalami kecederaan. Nampaknya, Syazwan Andik bakal diturunkan bagi mengisi posisi pertahanan kiri negara.

ADAM NOR ADLIN

Kemungkinan besar Tan Cheng Hoe akan membawa masuk Adam Nor Adlin sebagai defensive midfield negara malam ini. Tempoh lalu beliau beraksi agak baik untuk menggantikan Nazirul Naim.

SYAMER KUTTY ABBA

Ramalan Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Vietnam Final Piala AFF

Syamer antara watak penting yang memainkan peranan di bahagian tengah yang akan beraksi pada perlawanan malam ini. Beliau banyak membantu di bahagian serangan dan juga barisan pertahanan.

SAFAWI RASID

Pemain muda negara ini tidak perlu disangkal lagi dimana banyak menghasilkan peluang gol. Dengan satu jaringan yang diperolehi Safawi dalam saingan Piala AFF pada perlawanan lalu, ternyata akan menjadi penyuntik semangat untuk Safawi.

NORSHAHRUL IDLAN TALAHA

Norshahrul Idlan atau Matyo bakal menjadi nadi kepada gerakan serangan pasukan negara. Dengan kelebihan yang ada pada Matyo sudah pasti menjadi satu ancaman buat pasukan lawan.

MOHAMADOU SUMAREH

Ramalan Kesebelasan Utama Skuad Harimau Malaya Menentang Vietnam Final Piala AFF

Kelincahan dan kelajuan yang ada pada Sumareh ternyata menjadi satu senjata rahsia buat pasukan Malaysia malam ini.

SHAHREL FIKRI

Shahrel Fikri dijangka akan mengemudi di jentera bahagian serangan walaupun dalam beberapa perlawanan sebelum ini beliau hanya menjadi pemain simpanan. Dilihat fizikal beliau menjadi satu kelebihan untuk menanduk bola ke gawang gol lawan.

Ini antara jangkaan admin pemain yang bakal diturunkan malam ini. Semoga skuad Harimau Malaya berjaya menjulang Piala AFF Suzuki 2018 di hadapan penyokong lawan.

Related Posts

Add Comment