Safawi Rasid Antara 10 Bintang Muda Akan Menjadi Perhatian ACL 2019

Safawi Rasid Antara 10 Bintang Muda Akan Menjadi Perhatian ACL 2019. Kejayaan pasukan Johor Darul Ta’zim sebagai satu-satunya wakil kelab daripada Malaysia yang berjaya melayakkan dalam peringkat kumpulan Liga Asia Champions League (ACL) 2019 menjadi satu kebanggaan buat negara Malaysia. Skuad JDT di bawah kendalian Luciano Figueroa mempunyai barisan pemain yang cukup kuat termasuk beberapa pemain muda yang boleh menggalas tanggungjawab untuk skuad utama.

Safawi Rasid Antara 10 Bintang Muda Akan Menjadi Perhatian ACL 2019

Penyerang Johor Darul Ta’zim, Safawi Rasid antara pemain muda yang kian menempah nama dalam saingan Liga Malaysia. Menurut laporan daripada laman web AFC, Safawi Rasid disenaraikan 10 pemain muda terbaik dalam saingan Liga Juara-Juara AFC 2019.

Safawi yang juga pemain kebangsaan Malaysia mempunyai kelasnya tersendiri dan kemampuan menjaringkan gol berdasarkan rekod jaringannya pada Piala AFC dua tahun lalu.

Safawi Rasid Antara 10 Bintang Muda Akan Menjadi Perhatian ACL 2019

Sudah pastinya, pengalaman yang ada pada Safawi Rasid akan banyak membantu beliau untuk saingan ACL musim ini. Safawi mempunyai keistimewaan dalam bola mati dan tendangan jarak jauh yang boleh menghasilkan gol.

Selain itu, beliau juga mempunyai larian yang deras, gelecekan dan kreativiti menghantar bola kepada rakan sepasukan. Dengan kehadiran Safawi dalam barisan utama JDT sudah pasti akan menjadi pemain yang akan dikekang oleh pasukan lawan.

Selamat maju jaya buat pasukan JDT!

Kredit Foto : Johor Southern Tigers

Related Posts

Add Comment