Senarai Pemenang Anugerah Sukan Negara 2023 (Keputusan)

Senarai Pemenang Anugerah Sukan Negara 2023 (Keputusan). Atlet manakah yang akan ditabal selaku Olahragawan dan Olahragawati Kebangsaan 2019? Saksikan siaran langsung Anugerah Sukan Negara 2018 yang akan berlangsung pada hari Selasa, 23 April 2019 jam 9.30 malam di RTM1. Anugerah Sukan Negara ini turut diberikan kepada pasukan lelaki dan wanita kebangsaan, jurulatih lelaki dan wanita, anugerah tokoh sukan, anugerah kepimpinan sukan dan anugerah khas.

Bagi Olahragawan dan Olahragawati Kebangsaan serta Olahragawan dan Olahragawati Paralimpik Kebangsaan, masing-masing akan menerima sebuah piala, piala iringan, sijil dan hadiah wang tunai sejumlah RM20,000. Dengan penganugerahan ini dapat menjadi dorongan dan motivasi kepada atlet-atlet negara untuk meningkatkan prestasi dan mutu sukan.

Senarai Pemenang Anugerah Sukan Negara 2023 (Keputusan)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang keputusan Anugerah Sukan Negara termasuk memaparkan senarai penganugerahan dan calon pemenang :

Anugerah Jurulatih Lelaki Kebangsaan

Anugerah Jurulatih Wanita Kebangsaan

Anugerah Pasukan Lelaki Kebangsaan

Anugerah Pasukan Wanita Kebangsaan

Anugerah Olahragawan Kebangsaan

Anugerah Olahragawati Kebangsaan

Anugerah Kepimpinan Sukan

Anugerah Khas

Anugerah Tokoh Sukan

Tahniah diucapkan kepada pemenang-pemenang Anugerah Sukan Negara 2019 sekaligus dapat menaikkan semangat dan teruskan perjuangan buat Malaysia.

Related Posts

Add Comment