Tok Gajah Mudah Membenam PIB FC 4-0 di Darul Makmur

Tok Gajah Mudah Membenam PIB FC 4-0 di Darul Makmur. Perlawanan bermula menyaksikan skuad Pahang mempunyai kelebihan di atas kertas berbanding dengan pasukan lawan. Skuad kendalian Dollah Salleh menerima kunjungan daripada pasukan PIB FC yang merupakan kelab divisyen 3 (M3). Separuh masa pertama bermula menyaksikan skuad Pahang lebih mendominasi permainan pada awal permainan dengan merencanakan beberapa serangan ke kubu lawan.

Tok Gajah Mudah Membenam PIB FC 4-0 di Darul Makmur

Gol pertama perlawanan malam ini dijaringkan oleh pemain Pahang, Wan Zaharulnizam pada minit ke-9. Selang beberapa minit kemudian, Pahang menambah gol kedua perlawanan melalui Ze Love pada minit ke-14.

Safuwan menambah lagi gol Tok Gajah setelah menyempurnakan sepakan percuma di dalam kotak penalti. Skuad Pahang kini berjaya mencatat 3 gol dalam masa 30 minit sahaja. Separuh masa pertama tamat menyaksikan skuad Tok Gajah mendahului 3-0.

Tok Gajah Mudah Membenam PIB FC 4-0 di Darul Makmur

Pada minit 60′, Faisal Halim mudah menewaskan penjaga gol pelawat setelah menerima hantaran Norshahrul Idlan. Jaringan tersebut membuatkan Pahang mendahului dengan keputusan 4-0 ke atas PIB FC.

Tamat perlawanan memihak kepada Pahang dengan membenam PIB FC 4-0 di Stadium Darul Makmur. Pahang layak mara ke pusingan ketiga Piala FA 2019.

Foto Kredit : Pahang FA

Related Posts

Add Comment