ACL 2019: Jaringan Tunggal Pelle Tewaskan Harimau Selatan di Larkin

ACL 2019: Jaringan Tunggal Pelle Tewaskan Harimau Selatan di Larkin. Graziano Pelle meledak lagi untuk memberi Shandong Luneng kemenangan 1-0 ke atas Johor Darul Ta’zim yang berdaya tahan dalam pertemuan Kumpulan E mereka pada malam tadi. Perlawanan ini berlangsung di Stadium Tan Sri Dato Hj Hassan Yunos, dimana pasukan tuan rumah menjaringkan gol kemenangan selepas keputusan mengejutkan mereka dalam pertemuan sebelumnya di PR China dua minggu lalu.

Skuad Harimau Selatan memberi asakan awal dengan Azrif Nasrulhaq melakukan serangan pertama, tetapi sepakannya melebar, seperti usaha Diogo ketika dia mencuba dari pinggir kawasan lima minit kemudian. Aidil Zafuan menyaksikan bola sepaknya melebar pada 15 minit ketika pasukan tuan rumah meneruskan permulaannya yang mengagumkan.

ACL 2019: Jaringan Tunggal Pelle Tewaskan Harimau Selatan di Larkin

Pasukan pelawat membuka jaringan awal pada minit ke-22 menerusi pemain bintang Shandong Luneng, Graziano Pelle. Jin Jingdao melepaskan peluang untuk menjadikannya 2-0 hanya beberapa minit kemudian.

Song cuba membuat bayaran untuk kegagalannya pada awal babak kedua, tetapi Izham Tarmizi Roslan menangguhkan tugas untuk menafikan Shandong yang kedua. Penjaga gol JDT, Izham menghasilkan satu lagi kejayaan luar biasa untuk menafikan jaringan gol selepas sejam ketika pemain Itali bangkit tinggi untuk mendapatkan tandukannya hanya untuk Izham untuk bertahan tinggi dan menjaga bola.

ACL 2019: Jaringan Tunggal Pelle Tewaskan Harimau Selatan di Larkin

Pelle semakin hampir di minit terakhir perlawanan ketika voli gelongsornya menghantam palang gawangnya untuk menafikannya. Perlawanan berakhir 1-0 memihak kepada Shandong Luneng menjadikan pasukan itu kini melonjak kedudukan pertama Kumpulan E Liga Juara-Juara AFC 2019. Manakala JDT masih di tangga tercorot dengan kutipan satu mata.

Foto Kredit : JST, ACL

Related Posts

Add Comment