JDT Berjaya ‘Membalas Dendam’, Tumpaskan PKNS FC di Larkin

JDT Berjaya ‘Membalas Dendam’, Tumpaskan PKNS FC di Larkin. Pasukan PKNS FC sekali lagi hadir sebagai pasukan pelawat dalam pertemuan menentang Johor Darul Ta’zim di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin. Minggu lalu, skuad Harimau Selatan tewas kepada PKNS FC dalam saingan pusingan ketiga Shopee Piala FA 2019. Kini, skuad JDT hadir untuk misi ‘membalas dendam’ ke atas kekalahan dengan pasukan kendalian, K. Rajagopal.

JDT bermula garang pada awal permainan menyaksikan pasukan tuan rumah membuka jaringan pada minit ke-8 menerusi rembatan dari luar kotak penalti oleh Afiq Fazail. Tidak lama selepas itu, JDT menggandakan kedudukan di Larkin apabila Gonzalo Cabrera tenang menyempurnakan penalti untuk gol ke-7 peribadi beliau musim ini.

JDT Berjaya ‘Membalas Dendam’, Tumpaskan PKNS FC di Larkin

Dengan jaringan itu meletakkan pasukan tuan rumah mendahului PKNS FC dengan keputusan 2-0 di Larkin. Dalam perlawanan ini skuad kendalian Luciano Figueroa lebih mendominasi permainan namun sekali sekala pasukan pelawat melakukan serangan ke pintu gol lawan. Rembatan daripada pemain import PKNS FC, Morales berjaya ditepis oleh penjaga gol JDT, Farizal Marlias.

Bersambung babak kedua, pemain sensasi negara Safawi Rasid hampir mencetak jaringan awal separuh masa kedua namun jaringan itu dibatalkan kerana ofsaid. Namun, pasukan pelawat pula mendapat jaringan gol menerusi Gabriel Guerra pada minit ke-48 apabila rembatan luar kotak penalti terus menerjah ke gawang gol JDT.

PKNS FC hampir menjaringkan gol kedua menerusi Kpah Sherman namun Farizal berjaya mengawal gerakan bola itu. Harimau Selatan kembali mendahului dengan 2 gol apabila Safawi Rasid menyudahkan umpanan cantik Cabrera pada minit ke-85.

Keputusan itu kekal 3-1 di Larkin. JDT berjaya ‘membalas dendam’ kekalahan Shopee Piala FA tempoh hari keatas PKNS FC hasil jaringan daripada Afiq Fazail, Gonzalo Cabrera dan Safawi Rasid.

Foto Kredit : MFL

Related Posts

Add Comment