Biodata Akhyar Rashid Pemain Johor Darul Ta’zim

Biodata Akhyar Rashid Pemain Johor Darul Ta’zim. Anda kenali Akhyar Rashid? Muhammad Akhyar bin Abdul Rasid atau lebih dikenali Akhyar Rashid adalah merupakan pemain bolasepak profesional Malaysia. Akhyar Rashid yang diberi gelaran ‘Mat Yat’ baru berusia 19 tahun yang kini bermain bersama kelab Johor Darul Ta’zim (JDT). Pada permulaan kariernya beraksi dengan pasukan Kedah FA sebelum berhijrah ke JDT pada awal tahun 2019.

Kini, pemain muda ini makin dikenali dalam kalangan rakyat Malaysia dan melakar beberapa kejayaan bersama pasukan Harimau Muda kebangsaan dan kelabnya. Safawi Rasid juga dipercayai kepercayaan oleh jurulatih kebangsaan Tan Cheng Hoe untuk menjadi pemain utama Harimau Malaya sekarang.

Biodata Akhyar Rashid Pemain Johor Darul Ta’zim

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Akhyar Rashid yang merangkumi nama, umur, tempat lahir, pencapaian dan laman sosial :

Nama Penuh : Muhammad Akhyar bin Abdul Rasid

Nama Samaran : Akhyar Rashid

Umur : 19 tahun (2019)

Tinggi : 1.67 m

Asal : Alor Setar, Kedah

Status : Bujang

Sukan : Profesional Bolasepak

Pasukan : Johor Darul Ta’zim

Posisi : Pemain Sayap

Pencapaian : Pingat Perak Sukan SEA 2017, Naib Juara Kejuaraan AFF 2018, Naib Juara Kejuaraan AFF U-19 2017, Juara Kejuaraan AFF U-19 2018, Juara Liga Super (2017 & 2018), Juara Piala FA 2017, Juara Piala Sumbangsih 2019

Instagram : https://instagram.com/akhyarrashid

INFO BERKAITAN : Biodata Adam Norrodin Pelumba Moto3 Malaysia 

Related Posts

Add Comment