Harimau Malaya Sah Bertemu Vietnam Final Piala Suzuki AFF 2018, Misi Balas Dendam!

Harimau Malaya Sah Bertemu Vietnam Final Piala Suzuki AFF 2018, Misi Balas Dendam. Adakah Vietnam atau Filipina? Akhirnya sudah terjawab dimana pasukan Malaysia bakal bertemu dengan skuad Vietnam di pentas akhir Piala Suzuki AFF 2018. Skuad Harimau Malaya kendalian Tan Cheng Hoe berjaya melangkah ke pusingan akhir setelah berjaya menewaskan gergasi Asia Tenggara, Thailand dengan keputusan berkesudahan 2-2 kelebihan gol tempat lawan.

Harimau Malaya Sah Bertemu Vietnam Final Piala Suzuki AFF 2018, Misi Balas Dendam!

Untuk pasukan Vietnam pula, berjaya melangkah ke pentas akhir Piala Suzuki AFF 2018 setelah menewaskan Filipina dengan keputusan 2-1. Skuad Vietnam kendalian daripada jurulatih Korea Selatan ini mempunyai kelebihan dalam perlawanan sebelum ini dimana mereka menewaskan Filipina dengan keputusan 2-1 di tempat lawan.

Harimau Malaya Sah Bertemu Vietnam Final Piala Suzuki AFF 2018, Misi Balas Dendam

Misi balas dendam buat pasukan Malaysia ke atas Vietnam dimana sebelum ini skuad Harimau Malaya tewas 0-2 dalam peringkat kumpulan Piala Suzuki AFF 2018. Mampukah skuad Malaysia menewaskan Vietnam?

Dijadualkan perlawanan akhir pertama Piala Suzuki AFF 2018 akan berlangsung pada 11 Disember 2018 di Stadium Nasional, Bukit Jalil. Manakala, pasukan negara pula akan bertandang ke Hanoi pada 15 Disember 2018.

BACA JUGA : Harga dan Tarikh Tiket Final Piala Suzuki AFF 2018 

Selamat maju jaya buat skuad Harimau Malaya!

Related Posts

Add Comment