Jadual Hoki Piala Dunia Remaja 2023 Malaysia (Live & Keputusan)

Jadual Hoki Piala Dunia Remaja 2023 Malaysia (Live & Keputusan). Panduan buat peminat sukan hoki di Malaysia. Kejohanan Hoki Piala Dunia Remaja Lelaki 2023 akan berlangsung di Stadium Hoki Nasional, Bukit Jalil, Kuala Lumpur daripada 5 Disember hingga 16 Disember 2023. Skuad Young Tigers telah diundi bersama juara bertahan Argentina diikuti juara 1997 Australia dan Chile. Skuad negara bimbingan Muhamad Amin Rahim akan membuka kempen menentang Chile pada 5 Disember disusuli perlawanan menentang Argentina dan Australia dalam aksi terakhir kumpulan pada 8 Disember 2023.

Men's FIH Hockey Junior World Cup

Dalam kejohanan ini menyaksikan Kumpulan D telah dilabel kumpulan maut dimana juara dua kali, Belanda diundi bersama juara 2016, Belgium, juara 1979 Pakistan dan New Zealand. Bagi juara dan naib juara kumpulan setiap kumpulan layak ke suku akhir manakala selebihnya akan beraksi bagi peringkat klasifikasi tempat kesembilan hingga ke-16.

Jadual Hoki Piala Dunia Remaja 2023 Malaysia (Live & Keputusan)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Hoki Piala Dunia Remaja Lelaki termasuk memaparkan senarai undian pasukan, jadual dan keputusan:

  • Host country: Malaysia
  • Date: 5 Disember – 16 Disember 2023
  • Teams: 16 (from 5 confederations)

Kedudukan Kumpulan Hoki Piala Dunia Remaja Lelaki Malaysia 2023

Skuad Young Tigers berada dalam Pool A bersama juara bertahan, Argentina, Australia dan Chile. Terdapat empat pool yang disertai empat negara yang bertanding dalam setiap kumpulan.

Jadual Hoki Piala Dunia Remaja 2023 Malaysia (Live & Keputusan)

Jadual Perlawanan Hoki Piala Dunia Remaja Lelaki

PERINGKAT KUMPULAN

Jadual Hoki Piala Dunia Remaja 2023 Malaysia (Live & Keputusan)

Semoga skuad Young Tigers mempamerkan aksi terbaik dalam kejohanan Hoki Piala Dunia Remaja Lelaki 2023. Jangan lupa saksikan siaran langsung Hoki Piala Dunia Remaja 2023 menerusi saluran Astro.

Sumber: FIH

Related Posts

Add Comment