Jaringan Tunggal Faiz Nasir, Sang Penyu Tumbang di Shah Alam

Jaringan Tunggal Faiz Nasir, Sang Penyu Tumbang di Shah Alam. Liga Super Malaysia kembali bersambung selepas tiga minggu bercuti seketika untuk aksi antarabangsa. Gol tunggal perlawanan antara Terengganu FC menentang Selangor malam ini dihadiahkan daripada Faiz Nasir yang memberi kemenangan pertama kepada pasukan Selangor di Stadium Shah Alam. Menentang Selangor malam ini, pengendali Terengganu FC Irfan Bakti meletakkan pemain import Kemboja, Thierry Chantha Bin di posisi pertahanan.

Jaringan Tunggal Faiz Nasir, Sang Penyu Tumbang di Shah Alam

Jaringan Tunggal Faiz Nasir, Sang Penyu Tumbang di Shah Alam

Manakala untuk pasukan Selangor pula, Ketua Jurulatih melakukan sedikit perubahan pemain kesebelasan utama dimana Syahmi Safari, Rufino Segovia dan Nuriddzuan digantikan dengan Prabakaran, Azreen dan Amri Yahyah. Pada separuh masa pertama, pasukan Terengganu FC lebih mendominasi permainan namun ketumpulan serangan bergelut untuk menghadiahkan jaringan.

Deretan peluang yang berjaya diperolehi pemain penyerang Terengganu FC namun gagal disempurnakan dengan baik. Nampaknya perlawanan malam ini pemain import Sang Penyu, Kipre Tchethe masih lagi gagal mendapat rentak untuk merobek gawang gol lawan.

Masuk babak kedua, skuad Selangor mendapat motivasi daripada B. Sathinathan dimana mereka meningkatkan intensiti dan asakan ke arah gawang Terengganu FC. Pemain Selangor cukup agresif memberikan tekanan terhadap pemain Sang Penyu dimana hasilnya Faiz Nasir berjaya menjaringkan gol pada minit ke-55.

Kelebihan yang ada pada bekas pemain Terengganu FC, Faiz Nasir cukup menjadi ancaman pada barisan pertahanan lawan. Kehadiran beliau tenyata dapat mengucar kacirkan pertahanan Terengganu FC dan melakukan percubaan tepat ke sasaran.

Jaringan Tunggal Faiz Nasir, Sang Penyu Tumbang di Shah Alam

Gol tunggal daripada Faiz Nasir sudah cukup mengecewakan bekas pasukan lamanya di Stadium Shah Alam dengan keputusan berakhir 1-0 memihak kepada Selangor.

Foto Kredit : Terengganu FC

Related Posts

Add Comment