Undian Pemain Terbaik Bulanan Liga Super Februari 2019

Undian Pemain Terbaik Bulanan Liga Super Februari 2019. Siapakah yang bakal memenangi Anugerah Pemain Terbaik Liga Super PFAM-ASIANA.MY bulan Februari 2019? Mengikut pencalonan bulan Februari, Gonzalo Cabrera (JDT), Shakir Hamzah (Kedah), Hadin Azman (Felda United), Barathkumar Ramaloo (PJ City FC) dan Dickson Nwakaeme (Pahang FA) telah dipilih sebagai antara calon Pemain Terbaik Liga Super untuk bulan Februari 2019 anjuran Persatuan Pemain-Pemain Bolasepak Profesional (PFAM) dengan kerjasama Asiana.my.

Undian Pemain Terbaik Bulanan Liga Super Februari 2019

SHAKIR HAMZAH (KEDAH FA) 

Dengan prestasi baik di permulaan musim, Shakir Hamzah pemain import kelahiran Singapura makin mendapat perhatian dalam kalangan peminat Hijau Kuning. Walaupun Shakir sebagai pertahanan, tetapi kini mendahului senarai penjaring gol skuad hijaukuning dengan 2 gol.

GONZALO CABRERA (JDT) 

Undian Pemain Terbaik Bulanan Liga Super Februari 2019

Gonzalo Cabrera antara pemain import JDT sentiasa menampilkan aksi yang konsisten dimana beliau pemain yang sering cetus masalah kepada pertahanan lawan khususnya ketika jaringan tunggalnya menghadiahkan Piala Sumbangsih 2019.

DICKSON NWAKAEME (PAHANG FA)

Penampilan Dickson Nwakaeme yang digelar sebagai Orang Besi itu sentiasa dinantikan peminat tempatan khususnya Pahang. Ternyata keputusan Pahang mengambil semula Dickson untuk saingan Liga Malaysia musim ini membuahkan hasil dengan sumbangan jaringan khususnya ketika meledak dua gol pada aksi menentang Kuala Lumpur.

BARATHKUMAR RAMALOO (PJ CITY FC)

Undian Pemain Terbaik Bulanan Liga Super Februari 2019

Barathkumar Ramaloo mungkin nama pemain yang baru anda kenali dimana beliau merupakan pemain Petaling Jaya City FC yang menjadi watak utama dalam pasukannya. Barathkumar antara pemain yang rajin membantu jentera tengah dan serangan. Gol rembatan jarak jauh yang dijaringkan oleh Barathkumar ketika mengatasi PKNS FC menjadi penyebab beliau dicalonkan pemain terbaik bulan ini.

HADIN AZMAN (FELDA UNITED)

Nama tidak asing lagi di kalangan peminat bolasepak Malaysia dimana kini Hadin Azman menjadi watak penting buat Felda United musim ini. Walaupun pasukannya kemarau untuk mendapat kemenangan pertama, namun kini beliau telah mencetak 3 gol daripada 4 perlawanan. Lebih manis, jaringan freekick Hadin ketika menentang Perak antara faktor beliau menjadi pilihan pemain terbaik bulan Februari.

Jangan lupa untuk mengundi pemain bolasepak pilihan anda untuk bulan Februari 2019! Ayuh! muktamadkan Pemain Terbaik Bulanan Liga Super PFAM-asiana.my Februari 2019 di http://bit.ly/superfeb19

Related Posts

Add Comment