Senarai Penuh Pemain Petaling Jaya City FC 2020 Liga Super

Senarai Penuh Pemain Petaling Jaya City FC 2020 Liga Super. Jika sebelum ini, pasukan MISC-MIFA yang kini dikenali sebagai Petaling Jaya City FC telah mengumumkan jersi dan nama baharu pasukan itu. Kini, pasukan pendatang baru Liga Super 2019 ini mengumumkan senarai penuh pemain PJ City untuk saingan Liga Super musim 2020.

Senarai Penuh Pemain Petaling Jaya City FC Liga Super 2019

Berdasarkan video pengenalan pemain pasukan PJ City FC mereka telah menyenaraikan seramai 22 pemain. Tiga daripadanya adalah pemain import PJ City FC dari Filipina, Republik Korea dan Brazil.

Senarai Penuh Pemain Petaling Jaya City FC 2020 Liga Super

Berikut dikongsikan adalah senarai penuh pemain Petaling Jaya City FC :

Penjaga gol: Muhaimin, Fazreen, Kalamullah

Pertahanan: S. Subramaniam, Joshua Jake Grommen (Filipina), Elizeu Araujo De Melo Batista (Brazil), Ganiesh, M. Youwa, B. Tinagaran

Pemain Tengah: M. Yoges, Beomgeun Bae (Republik Korea), Aizulridzwan, R. Barathkumar, Zamri, P. Rajes, M. Sivakumar, K. Satish, S. Veenod

Penyerang: Pedro Henrique (Brazil), Yugan, Marcus Mah, Thamil Arasu

Pasukan itu kekal dibimbing oleh jurulatih berpengalaman, K. Devan dan dibantu oleh Leong Hong Seng selaku penolong ketua jurulatih. Pemilik baharu kelab, QI Group telah menetapkan sasaran PJ City FC untuk menduduki kelompok lima pasukan terbaik dalam saingan Liga Super 2019.

Mampukah pasukan PJ City FC menduduki kelompok lima terbaik musim ini?

Related Posts

Add Comment