(Video) Jaringan Gol Perak vs Ulsan Hyundai

(Video) Jaringan Gol Perak vs Ulsan Hyundai. Rata-rata sudah mengetahui bahawa semalam Naib juara Liga Super 2818, Perak terpaksa menerima kenyataan terlepas tiket ke peringkat kumpulan Liga Juara-juara asia (ACL) 2019. Selepas The Boss Gaurus diper”ayamkan” oleh Ulsan Hyundai 5-1 pada aksi play-off yang berlangsung di Stadium Ulsan Munsu semalam.

(Video) Jaringan Gol Perak vs Ulsan Hyundai

Dalam aksi tersebut pasukan Perak berjaya menjaringkan gol saguhati apabila Nazirul Che Hashim merembat cantik terus ke gawang gol Ulsan Hyundai. Untuk dapatkan lebih jelas, tonton highlight perlawanan antara Perak menentang Ulsan Hyundai di bawah.

Keputusan penuh 5-1 Perak kalah ditangan bekas juara ACL 2012 ini. Namun jika dilihat dari sudut positif pasukan perak mempunyai pengalaman yang sangat berharga pada perlawanan ini kerana mereka bertemu dengan satu pasukan yang memang kuat dan bekas juara ACL pula tu.

Walaupun gagal mengikuti langkah JDT bermain di peringkat kumpul ACL 2019, kami ingin mengucapkan sekalong tahniah kepada pasukan ini yang berjaya membawa nama Malaysia ke satu tahap yang tinggi juga dalam arena bolasepak.

Related Posts

Add Comment