Dickson Nwakaeme Masih Import Berbisa, Bantu Pahang 3 Mata di Cheras

Dickson Nwakaeme Masih Import Berbisa, Bantu Pahang 3 Mata di Cheras. Liga Malaysia musim 2019 telah membuka tirai menyaksikan perlawanan antara Kuala Lumpur FA menentang Pahang di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras. Skuad Pahang kendalian Dollah Saleh hadir dengan jaringan pertama pada minit ke-24 apabila pemain import dari Indonesia, Saddil Ramdani bijak menyudahi peluang gol. Hasil jaringan Saddil menyaksikan gol pertama beliau dan jaringan sulung dalam saingan Liga Super 2019.

Dickson Nwakaeme Masih Import Berbisa, Bantu Pahang 3 Mata di Cheras

Tersentak dengan jaringan itu, skuad Kuala Lumpur berjaya menyamai kedudukan 1-1 apabila Afiq Ahmad Razali menyempurnakan jaringan gol. Jaringan tersebut tidak tahan lama apabila pemain import bertubuh sasa dari Pahang, Dickson Nwakaeme menghasilkan gol pada minit ke-54.

Dickson Nwakaeme Masih Import Berbisa, Bantu Pahang 3 Mata di Cheras

Dengan jaringan daripada Dickson menyaksikan skuad Tok Gajah mendahului 2-1 ke atas Kuala Lumpur FA. Hampir sepenuhnya kawalan bola di atas padang dikawal oleh pasukan Pahang pada separuh masa kedua.

Pada minit-minit terakhir, Dickson Nwakaeme tampil menunjukkan beliau masih pemain import yang perlu menjadi tumpuan dimana berjaya mencetak gol pada minit 90+2′. Dengan jaringan itu menyaksikan skuad Pahang menewaskan The City Boys 3-1 di halaman lawan.

Related Posts

Add Comment