Dua Gol Rodriguez, Bauman Mengatasi Warga Kota di Darul Aman

Dua Gol Rodriguez, Bauman Mengatasi Warga Kota di Darul Aman. Pasukan Kedah mempamerkan aksi bertenaga pada malam ini untuk menewaskan pasukan Kuala Lumpur di halaman sendiri. Pusingan kedua Liga Super 2019 bermula malam ini antara Kedah menentang Kuala Lumpur di Stadium Darul Aman. Sepak mula untuk pusingan kedua Liga Super 2019 dimana kali terakhir KL menang di Darul Aman ialah pada Piala Malaysia 2008 melalui jaringan tunggal Stanley Bernard.

Pasukan tuan rumah mendapat gol pertama pada minit ke-22 terhasil di Alor Star selepas Jonatan Bauman menyudahkan dengan tenang umpanan daripada Renan Alves bagi meletakkan tuan rumah dihadapan. Hijau Kuning mendahului ketika ini di Darul Aman melalui jaringan dari Jonatan Bauman pada minit ke-22 sebentar tadi.

Dua Gol Rodriguez, Bauman Mengatasi Warga Kota di Darul Aman

Serangan balas yang dimulakan oleh Shakir Hamzah disudahkan kembali oleh beliau ‘End to end’ komitmen dari pertahanan Singapura tersebut. Kesilapan komunikasi daripada Ifwat Akmal dan Alif Yusof membawa padah apabila Indra Putra menghukum kesilapan mereka berdua untuk gol pertama Warga Kota!

Sepak mula separuh masa kedua, kedua-dua pasukan memperkemaskan permainan dan gaya menarik. Hantaran lintang dari ketua pasukan kebangsaan, Zaquan Adha ditanduk masuk oleh Fernando Rodriguez pada minit ke-67 bagi kembali meletakkan Hijau Kuning 2 gol dihadapan. Warga Kota mengurangkan defisit gol Kedah kali ini melalui Guilherme De Paula selepas menerima hantaran lintang dari Ryutaro Karube!

Hari pertama LS12 penuh dengan gol apabila gol ke-12 hadir di Darul Aman selepas Fernando Rodriguez mudah menampan masuk hantaran lintang Jonatan Bauman! 2 perlawanan 12 gol. Jonatan Bauman menjaringkan gol peribadi kedua beliau pada malam ini selepas menerima hantaran baik Baddrol Bakhtiar. Game over untuk Warga Kota.

Dua gol dari Jonatan Bauman & Fernando Rodriguez dan satu gol dari Shakir Hamzah memberikan kelebihan kepada Hijau Kuning untuk mengatasi Warga Kota di Darul Aman.

Foto Kredit : MFL

Related Posts

Add Comment