Jadual Padat Bulan April Buat Johor Darul Ta’zim

Jadual Padat Bulan April Buat Johor Darul Ta’zim. Bulan April, Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim dijangka akan menghadapi jadual padat perlawanan dalam saingan Liga Super, Piala FA dan Liga Juara-Juara AFC 2019. Berdasarkan laporan, JDT akan menghadapi lapan perlawanan dalam bulan April dimana bakal beraksi empat perlawanan Liga Super dan dua perlawanan bagi Piala FA dan ACL 2019.

Walau bagaimanapun, Johor Darul Ta’zim bernasib baik dimana mendapat ‘bye’ dalam pusingan kedua Piala FA 2019 yang akan berlangsung pada 2 dan 3 April ini. Jika tidak ia akan menambah lagi jadual perlawanan buat pasukan itu. Seperti kita tahu, JDT satu-satunya wakil daripada Malaysia yang menyertai Liga Juara-Juara AFC 2019 dan diundi dalam Kumpulan E bersama Shandong Luneng, Kashima Antlers dan Gyeongnam FC.

Jadual Padat Bulan April Buat Johor Darul Ta’zim

Berikut dikongsikan adalah jadual perlawanan Johor Darul Ta’zim dalam saingan Liga Super, Piala FA dan Liga Juara-Juara AFC 2019 :

5 April : JDT vs Felda United

9 April : Shandong Luneng vs JDT

12 April : PJ City FC vs JDT

16/17 April : Pusingan ke-3 Piala FA

20 April : JDT vs PKNS FC

24 April : JDT vs Shandong Luneng

28 April : Pahang vs JDT

30 April : Suku Akhir Piala FA

Berdasarkan jadual, JDT bakal menentang Felda United dalam saingan Liga Super pada 5 April ini diikuti menentang Shandong Luneng dalam Liga Juara-Juara AFC pada 9 April 2019. JDT akan bertemu PJ City FC pada 12 April dan dijangka 16/17 April akan berlangsung perlawanan Piala FA pusingan ketiga.

JDT akan menentang PKNS FC pada 20 April diikuti perlawanan ACL 2019 pada 24 April bertemu Shandong Luneng dan Pahang pada 28 April. Dijadualkan perlawanan suku akhir Piala FA akan berlangsung pada 30 April 2019.

BACA JUGA : Jadual Perlawanan JDT 2019 Liga Super, Piala FA & Piala Malaysia 

Related Posts

Add Comment