JDT Mahu Kekalkan Kedudukan Teratas, Kecewakan Kedah di Darul Aman

JDT Mahu Kekalkan Kedudukan Teratas, Kecewakan Kedah di Darul Aman. Menjelang pertembungan antara Kedah dengan Johor Darul Ta’zim di Stadium Darul Aman pada 29 Mac 2019. Pastinya perlawanan ini sangat ditunggu-tunggu oleh kedua-dua peminat yang bakal menyaksikan satu perlawanan menarik dalam saingan Liga Super 2019. Setelah mengharungi enam perlawanan Liga Super Malaysia 2019, Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) kini mengungguli carta liga manakala skuad Helang Merah menduduki tangga ke-3.

Skuad JDT kendalian Luciano Figueroa akan berkunjung ke Alor Setar untuk bertemu Kedah pada 29 Mac 2019 ini. Menerusi laman sosial Johor Southern Tigers, menyatakan JDT mahu kekalkan kedudukan teratas liga dengan kemenangan di Alor Setar.

JDT Mahu Kekalkan Kedudukan Teratas, Kecewakan Kedah di Darul Aman

Tempoh rehat tiga minggu digunakan para pemain untuk berehat dan melakukan sesi pemulihan. Hal ini kerana skuad Harimau Malaya mengadakan perlawanan persahabatan dalam kempen Piala Airmarine dan skuad muda pula dalam saingan Kelayakan Kejuaraan B-23 AFC 2020. Di samping itu, barisan kejurulatihan juga sibuk merencana strategi serta memperbaiki beberapa kelemahan yang sudah dikenalpasti.

Selain itu, pasukan JDT juga telah kembali menjalani latihan rutin bagi memastikan tahap kecergasan berada di tahap optimum. Pemain yang dipanggil ke kem kebangsaan juga akan kembali menjalani latihan rutin bersama pemain yang lain.

JDT kini berada di tahap terbaik untuk mengecewakan Kedah di laman mereka sendiri sekaligus mengekalkan kedudukan teratas liga dan memburu kejuaraan liga buat kali keenam berturut-turut. Petikan daripada Johor Southern Tigers.

JDT Mahu Kekalkan Kedudukan Teratas, Kecewakan Kedah di Darul Aman

Berdasarkan petikan itu, kelihatan skuad Johor Darul Ta’zim sudah bersedia untuk menghadapi pasukan Kedah di halaman lawan. Sama-sama nantikan perlawanan ini yang akan berlangsung pada 29 Mac di Stadium Darul Aman.

Sumber : JST

Kredit Foto : JST, Kedah FA

Related Posts

Add Comment