Keputusan Undian Suku Akhir UEFA Champions League, ‘Heavyweight Match’ Barcelona vs MU!

Keputusan Undian Suku Akhir UEFA Champions League, ‘Heavyweight Match’ Barcelona vs MU! Teka-teki pasukan manakah layak ke pusingan suku akhir Liga Juara-Juara Eropah (UEFA) 2019 telah terjawab dimana terdapat empat (4) pasukan dari Liga Perdana Inggeris bersama empat pasukan dari Liga Sepanyol, Itali, Portugal dan Belanda yang mengisi slot pusingan seterusnya.

Liverpool, Ajax, Barcelona, Manchester United, FC Porto, Juventus, Manchester City, Tottenham Hotspur antara pasukan yang bakal menjadi penentuan saingan ke separuh akhir UEFA 2018/2019. Undian suku akhir Liga Juara-Juara Eropah telah berlangsung pada Jumaat 15 Mac bermula jam 7.00 malam waktu Malaysia.

Keputusan Undian Suku Akhir UEFA Champions League, ‘Heavyweight Match’ Barcelona vs MU!

1. Ajax vs Juventus

2. Liverpool vs Porto

3. Tottenham vs Man. City

4. Man. United vs Barcelona

Keputusan Undian Suku Akhir UEFA Champions League, 'Heavyweight Match' Barcelona vs MU!

Berdasarkan keputusan undian, juara lima kali Barcelona bakal berdepan dengan gergasi Liga Perdana Inggeris yang dibimbing oleh Ole Gunnar Solskjaer iaitu Manchester United dalam pertembungan heavyweight suku akhir UEFA.

Juara EPL musim lepas, Manchester City bakal ditentang kelab senegara iaitu Tottenham Hotspur. Manakala gergasi Liga Itali, Juventus yang memiliki pemain terbaik dunia, Christiano Ronaldo akan menentang Ajax. Seterusnya, juara lima kali Liverpool akan menentang kelab Portugal, FC Porto.

Perlawanan pertama suku akhir UEFA 2018-2019 akan dilangsungkan pada awal pagi 10 dan 11 April manakala perlawanan kedua pada 17 dan 18 April waktu Malaysia.

Jadual UEFA 2018/19

Quarter-finals: 10/11 April

Semi-finals: 30 April & 7 Mei

Final: 1 Jun, Wanda Metropolitano Stadium, Madrid

Pasukan manakah pilihan anda yang bakal ke pusingan separuh akhir Liga Juara-Juara Eropah 2018/19?

Related Posts

Add Comment