Safiq Rahim Sudah Bersedia, Bakal Bertemu Pasukan Lamanya di Larkin

Safiq Rahim Sudah Bersedia, Bakal Bertemu Pasukan Lamanya di Larkin. Pertembungan antara pasukan Melaka United menentang juara bertahan Liga Super, JDT sudah pastinya menarik. Mana tidaknya bekas pemain kebangsaan dan kelab bolasepak Johor Darul Ta’zim, Safiq Rahim bakal bertemu dengan pasukan lamanya. Skuad Melaka United akan berkunjung ke Larkin pada 23 Februari 2019 dalam aksi ke-4 Liga Super Malaysia 2019.

Safiq Rahim menganggap saingan berdepan dengan pasukan JDT amat mencabar lebih-lebih lagi pasukan lawan memiliki reputasi gah di kancah bolasepak Malaysia. Tambahan pula, pasukan baharunya akan beraksi di depan penyokong tuan rumah yang sudah tentunya akan memberi lebih cabaran lagi.

Safiq Rahim Sudah Bersedia, Bakal Bertemu Pasukan Lamanya di Larkin

Sepertimana kita tahu, Safiq Rahim adalah merupakan bekas kapten JDT yang pernah beraksi sejak tahun 2013 hingga 2018. Sudah pastinya pemain ini mempunyai pengalaman luas dan tahu selok belok ketika beraksi bersama pasukan lamanya. Secara tak langsung beliau juga boleh mengetahui kelemahan dan kekuatan pasukan lawannya walaupun pasukan itu mempunyai aura tersendiri musim ini.

Safiq Rahim Sudah Bersedia, Bakal Bertemu Pasukan Lamanya di Larkin

Nantikan perlawanan ini antara Melaka United menentang JDT yang dijangka akan berlangsung pada 23 Februari 2019 di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos Larkin.

Kredit Foto : Melaka United, Tigers Super Sports

Related Posts

Add Comment