Senarai Pemain Felda United 2019 Liga Super

Senarai Pemain Felda United 2019 Liga Super. Siapakah pemain Felda United yang bakal beraksi Liga Super Malaysia 2019? Untuk makluman, perpindahan pemain Liga Malaysia 2019 fasa pertama akan dibuka bulan November 2018. Musim lalu, pasukan Felda United berada di prestasi yang  paling cemerlang dimana skuad Felda United berjaya menjuarai trofi Liga Premier 2018. Sudah pastinya jurulatih Felda United di bawah bimbingan B. Sathianathan akan mengambil langkah awal untuk persiapan Liga Super musim 2019.

Senarai Pemain Felda United 2019 Liga Super

Menurut gosip-gosip perpindahan pemain 2019, skuad Felda United akan membawa masuk beberapa pemain tempatan dan import untuk memperkuatkan jentera serangan dan pertahanan. Siapakah pemain yang bakal menyarung jersi skuad Felda United untuk musim 2019? Berikut adalah senarai pemain Felda United Liga Super 2019 bagi menghadapi saingan Liga Super, Piala FA dan Piala Malaysia.

Senarai Pemain Felda United 2019 Liga Super

Berikut adalah dikongsikan senarai pemain Felda United 2019 Liga Super Malaysia mengikut posisi penjaga gol, pertahanan, tengah dan penyerang :

PENJAGA GOL

●  Farizal Harun

● Kalamullah Al-Hafiz

PEMAIN PERTAHANAN

● Safwan Hashim

● Shukor Adan (c)

● Azreen Zulkafali

● Wan Amirul Afiq

● Thiago Junio (Pemain Import)

● K. Prabakaran

● Anwar Ibrahim

PEMAIN TENGAH

● Khairu Azrin

● Hadin Azman

● Danial Amier

● Wan Zack Haikal

● Syamim Yahya

● Stuart Wark

● Iain Ramsay (Pemain Import)

● Christie Jayaseelan

● Alif Yusof

● Zahril Azri

PENYERANG

● Gilberto Fortunato (Pemain Import)

● Thiago Augusto (Pemain Import)

Semoga perkongsian tentang senarai pemain Felda United 2019 Liga Super dapat dijadikan panduan buat peminat bolasepak Malaysia. Selamat maju jaya kepada pasukan Felda United untuk mengharungi Liga Super musim 2019.

Kredit imej : football tribe

Related Posts

Add Comment