Video: Gerakan Solo Menarik Safawi Rasid Hasilkan Gol, Jaringan Berkelas Dunia!

Video: Gerakan Solo Menarik Safawi Rasid Hasilkan Gol, Jaringan Berkelas Dunia!. Dalam aksi pertembungan antara Johor Darul Ta’zim menentang Melaka United di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin. Menyaksikan skuad kendalian Luciano Figueroa menang tipis ke atas pasukan Melaka United dengan keputusan akhir 2-1.

Pertemuan antara JDT dengan Melaka United dianggap lebih menarik dan epik dimana menyaksikan bekas kapten JDT, Safiq Rahim turut beraksi di atas padang. Skuad Harimau Selatan terlebih dahulu membuka jaringan pertama pada minit ke-35 apabila Gonzalo Cabrera tenang menyempurnakan sepakan penalti.

Video: Gerakan Solo Menarik Safawi Rasid Hasilkan Gol, Jaringan Berkelas Dunia!

Tetapi gol kedua JDT pada minit ke-42 ternyata lebih menjadi tumpuan dimana Safawi Rasid mudah mengelecek dan melepasi beberapa pertahanan termasuk penjaga gol lawan. Gol tersebut bermula lontaran ke dalam daripada Azrif Nasrulhaq dan kemudian berjaya dikuis oleh Diogo Santo sebelum Safawi menyambar bola itu dan terus membawa ke gawang gol.

Video: Gerakan Solo Menarik Safawi Rasid Hasilkan Gol, Jaringan Berkelas Dunia!

Menyaksikan penjaga gol Melaka United, Khairul Fahmi Che Mat terkaku dan tewas aksi gelecekan Safawi dimana beliau tidak berjaya menepis bola chip rendah daripada pemain kelahiran Dungun itu.

Jom tonton gol kedua daripada Safawi Rasid di bawah :

Pasukan JDT berjaya mencatat dua gol awal pada babak pertama sebelum keputusan berkesudahan 2-1 memihak kepada pasukan tuan rumah. Pihak lawan mendapat gol saguhati daripada Patrick Reicheilt pada minit ke-73.

BACA JUGA : Video: Penyokong JDT Memberi Tepukan Gemuruh Kepada Safiq RahimĀ 

Kredit Foto : Johor Southern Tigers

Related Posts

Add Comment