Kedudukan ASEAN Club Championship 2020 Carta

Kedudukan ASEAN Club Championship 2020 Carta. Keputusan terkini ASEAN Club Championship 2020? ASEAN Club Championship atau ringkasnya ACC adalah satu pertandingan bola sepak antarabangsa dwitahunan antara kelab juara domestik yang dikendalikan oleh ASEAN Football Federation (AFF). Kejohanan ini hanya melibatkan 15 pasukan rantau Asia Tenggara yang diadakan pada bulan Mei sehingga November 2020. Kali terakhir ASEAN Club Championship dianjurkan pada tahun 2005 lalu.

Kedudukan ASEAN Club Championship 2020 Carta

Dalam format ASEAN Club Championship memperuntukkan dua slot peringkat kumpulan kepada pasukan Malaysia, Thailand, Indonesia dan Vietnam. Manakala diperuntukkan satu slot peringkat kumpulan bagi pasukan Myanmar dan Singapura. Selain itu, pasukan dari Brunei, Kemboja, Laos, Filipina dan Timor Leste akan beraksi dalam peringkat play-off untuk mengisi 2 slot tambahan ke peringkat kumpulan. Bagi pasukan juara dalam kejohanan ASEAN Club Championship akan menerima wang tunai berjumlah USD500,000.

Kedudukan ASEAN Club Championship 2020 Carta

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang ASEAN Club Championship 2020 termasuk memaparkan jadual dan keputusan perlawanan melibatkan 15 pasukan dari rantau ASEAN :

Senarai Pasukan ASEAN Club Championship 2020

Berikut adalah 15 pasukan yang layak ke kejohanan ASEAN Club Championship 2020 :

Akan dikemaskini

Carta Kedudukan ASEAN Championship 2020

Akan dikemaskini

BACA JUGA : Jadual dan Keputusan ASEAN Club Championship 2020

Related Posts

Add Comment