Vietnam Layak Ke Peringkat Seterusnya Dengan Bersyarat

Vietnam Layak Ke Peringkat Seterusnya Dengan Bersyarat. Selepas mengakhiri perlawanan kumpulan D dengan kemenangan bergaya 2-0 menundukkan pasukan Yemen pada malam tadi. Vietnam akhirnya membuka peluang mereka untuk layak ke peringkat seterusnya dalam kejohanan Piala Asia 2019 kali ini.

Vietnam Layak Ke Peringkat Seterusnya Dengan Bersyarat

Ye benar, jika vietnam ingin layak ke peringkat seterusnya mereka perlu berharap kepada pasukan ditangga no 3 di setiap kumpulan lain yang belum lagi menamatkan perlawanan untuk tidak menang dengan jaringan besar.

Jika tiada pasukan (yang merebut tempat ke-3) yang mampu untuk menang dengan gol yang besar maka vietnam layak ke peringkat seterusnya berdasarkan slot 4 pasukan terbaik dalam kelompok pasukan yang berjaya mendapat tempat ketiga dalam kumpulan.

vietnam berjaya ke pusingan seterusnya

Image by : http://prediksinbola.co

Dalam perlawanan semalam, vietnam berjaya menjaringkan gol pada minit ke 38 menerusi pemain sensasi mereka Nyugen Quang Hai melalui rembatkan luar kotak penalti.

Yeman cuma bermain lebih laju dan membuat hantaran yang baik bagi mencari gol peryamaan namun akhirnya mereka pula yang ditembusi oleh pasukan Vietnam.

Ini selepas kekasaran berlaku pada minit ke 64 yang memberikan vietnam sepakan penalti.

Tamat perlawanan Vietnam melakar kejayaan pertama mereka pada kejohanan kali ini dengan keputusan Vietnam 2-0 Yeman. Tahniah pasukan vietnam semoga anda mengikuti langkah dan jejak pasukan Thailand yang berjaya menjadi pasukan pertama dari Asia Tenggara layak ke pusingan seterusnya. Harap tiada pasukan lain tidak bermain dengan baik.

Related Posts

Add Comment