Benteng Kedah Tak Goyang, Pahang Resah Tanpa Dickson, Ze Love & Muslim

Benteng Kedah Tak Goyang, Pahang Resah Tanpa Dickson, Ze Love & Muslim. Menjelang pertemuan antara Kedah dengan juara Piala FA 2018, Pahang di Stadium Darul Makmur, skuad Tok Gajah terpaksa menghadapi tanpa tiga tonggak utama iaitu Dickson Nwakaeme, Muslim Ahmad dan Jose Eduardo aka Ze Love. Skuad kendalian Dollah Saleh boleh menarik nafas lega dimana pertahanan kental skuad Helang Merah, Renan Alves turut tidak dapat beraksi dalam perlawanan ini disebabkan penggantungan kad merah.

Dickson Nwakaeme sah tidak dapat beraksi dimana beliau belum lagi cergas akibat kecederaan pangkal paha dialami ketika bertemu PKNP FC minggu lalu. Manakala Muslim Ahmad turut mengalami nasib yang sama seperti Dickson yang masih belum pulih daripada kecederaan.

Benteng Kedah Tak Goyang, Pahang Resah Tanpa Dickson, Ze Love & Muslim

Penyerang Brazil, Ze Love pula terpaksa menjalani hukuman penggantungan satu perlawanan. Ketiadaan tiga tonggak utama ini sudah pasti pengendali Pahang mengharapkan khidmat pemain sayap negara, Norshahrul Idlan Talaha dan Mahamadou Sumareh untuk mengemudi barisan serangan.

Benteng Kedah Tak Goyang, Pahang Resah Tanpa Dickson, Ze Love & Muslim

Malah, Safuwan Baharuddin yang digantung 1 perlawanan baru-baru ini akibat mengumpul 3 kad kuning akan kembali menguatkan jentera tengah Pahang berpasangan dengan Azam Azih. Sementara itu, pertahanan kental Pahang, Herold Goulon dijangka akan diturunkan dalam perlawanan ini.

Dijangkakan pasukan Kedah FA kendalian Aidil Shahrin sudah pastinya tidak mempersia-siakan tiga mata di halaman lawan dimana mereka akan menyediakan barisan terkuat menjelang perlawanan ini di Kuantan.

Kredit Info : Pahang FA

Related Posts

Add Comment