Pahang Optimis Lebur Rekod Tanpa Kalah JDT di Kuantan, Tanpa Kelibat Azam Azih, Dickson!

Pahang Optimis Lebur Rekod Tanpa Kalah JDT di Kuantan, Tanpa Kelibat Azam Azih, Dickson!. Penonton akan menyaksikan perlawanan menarik antara pendahulu Liga Super, Johor Darul Ta’zim menentang pasukan yang menduduki tangga ke-2 Liga Super Malaysia, Pahang dalam aksi ke-11 saingan Liga Super Malaysia 2019. Perlawanan ini akan berlangsung di Stadium Darul Makmur, Pahang.

Menariknya, pasukan Pahang dan Johor Darul Ta’zim (JDT) belum mencatatkan sebarang kekalahan selepas mengharungi 10 perlawanan Liga Super setakat ini dan hanya dipisahkan dengan perbezaan dua mata sahaja. Pastinya ia bakal menjadi tumpuan utama peminat bola sepak tempatan, dimana kedua-dua pasukan menjadi pilihan menjulang kejuaraan Liga Super musim ini.

Pahang Optimis Lebur Rekod Tanpa Kalah JDT di Kuantan, Tanpa Kelibat Azam Azih, Dickson!

Perlawanan ini boleh diibaratkan El-Clasico seperti pasukan Real Madrid dengan FB Barcelona. Pengendali Pahang, Dollah Salleh optimis anak buahnya mampu menewaskan JDT di laman sendiri walaupun tanpa kelibat beberapa pemain utama iaitu Azam Azih dan penyerang tubuh sasa, Dickson Nwakaeme.

Menurut Dollah Salleh, “Kita kena menang…kita bermain di tempat sendiri kita kena gunakan kelebihan itu. JDT dengan reputasi dan keinginan mempertahankan kejuaraan itu menjadikan mereka sebuah pasukan yang sukar ditewaskan tetapi ia tidak mustahil, Pahang pernah kalahkan mereka beberapa kali sebelum ini.

“Pemain semua bermotivasi dan bersedia untuk menghadapi perlawanan Ahad ini meskipun menyedari JDT datang dengan pengalaman mereka bermain di peringkat tertinggi Asia. Kedua-dua pasukan ada kelebihan dan kekurangan masing-masing,”

Pahang Optimis Lebur Rekod Tanpa Kalah JDT di Kuantan, Tanpa Kelibat Azam Azih, Dickson!

Katanya lagi dalam Bernama, “Tiada istilah kita kena bermain bertahan atau menyerang. Bagi saya bermain di gelanggang sendiri atau lawan pemain perlu sentiasa memberikan yang terbaik. Cuma untuk aksi ini saya harap pemain dapat berikan lebih dari biasa kita pamerkan.”

Pasukan Pahang terpaksa melupakan khidmat pemain tengah kreatif, Nor Azam Azih dalam pertembungan ahad nanti ekoran menjalani penggantungan kerana mengutip kad merah dalam aksi menentang Perak FA tempoh lalu. Lebih malang kemungkinan besar penyerang prolifik Pahang, Dickson Nwakaeme yang ditimpa kecederaan semasa bermain menentang UKM FC tidak akan beraksi Ahad ini.

Apakah ramalan anda antara Johor Darul Ta’zim menentang Pahang pada Ahad ini?

Sumber : Foxsport Asia

Foto Kredit : Pahang FA

Related Posts

Add Comment