Ronaldo Bakal Turun ke Larkin, Tonton Perlawanan ACL 2019 & Kerjasama Dengan JDT!

Ronaldo Bakal Turun ke Larkin, Tonton Perlawanan ACL 2019 & Kerjasama Dengan JDT! Dalam perkembangan bolasepak dalam saingan Liga Malaysia masih dibelenggu kemelut kewangan dan isu penalti. Pasukan Johor Darul Ta’zim terus melangkah ke hadapan dengan mempromosikan jenama pasukan itu ke mata dunia. Jika sebelum ini bekas pemain bintang dan kelab Real Madrid, Luis Figo pernah hadir ke Larkin untuk menyaksikan antara JDT menentang Perak dalam perlawanan Piala Sumbangsih 2019.

Kini, seorang lagi bekas pemain bintang Real Madrid, Ronaldo Luis Nazario de Lima bakal turun ke Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin. Perkara ini diumumkan sendiri daripada laman sosial Johor Southern Tigers yang menyatakan lagenda bola sepak dunia, Ronaldo atau nama sebenarnya Ronaldo Luis Nazario de Lima bakal turun ke Larkin untuk menonton aksi Liga Juara-Juara AFC (ACL) 2019 di antara Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang Gyeongnam FC pada 12 Mac ini.

Ronaldo Bakal Turun ke Larkin, Tonton Perlawanan ACL 2019 & Kerjasama Dengan JDT!

Ronaldo yang merupakan pemegang majoriti saham pasukan La Liga, Real Valladolid, kedatangannya adalah untuk mengadakan perbincangan dengan pemilik JDT DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor, bagi membincangkan kemungkinan para pemain muda Johor Darul Ta’zim yang bercita-cita besar untuk menimba ilmu dengan skuad Real Valladolid B yang beraksi dalam saingan Segunda Division B.

JDT sebelum ini pernah menghantar Gary Steven Robbat menjalani latihan bersama pasukan Borussia Dortmund dari Liga Jerman sementara pemain muda mereka, Syamer Kutty Abba dan Dominic Tan ke Portugal pada tahun 2018 bersama Vilaverdense FC. Jurulatih dari Dortmund dan kelab Sepanyol, Valencia CF juga terlibat dalam pembangunan akademi JDT, termasuk penubuhan dan turut terlibat dalam ‘blueprint’ JDT.

Ronaldo Bakal Turun ke Larkin, Tonton Perlawanan ACL 2019 & Kerjasama Dengan JDT!

Sudah pasti kedatangan Ronaldo bekas lagenda Real Madrid ke Larkin sangat dialu-alukan penyokong JDT yang ingin menyaksikan bintang itu di depan mata mereka.

Kredit Foto /Sumber: JOHOR Southern Tigers

Related Posts

Add Comment