JDT dan Juventus Setuju Bekerjasama, Maju Lagi Selangkah ke Hadapan!

JDT dan Juventus Setuju Bekerjasama, Maju Lagi Selangkah ke Hadapan! Beberapa hari lalu, pemilik kelab bolasepak Johor Darul Ta’zim terbang ke Itali dalam satu rundingan bersama gergasi bola sepak Itali, Juventus. Difahamkan kunjungan DYAM Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor ke Itali bagi membincangkan kolaborasi dan kerjasama bersama Juventus.

Tunku Mahkota Johor ada mengumumkan pada bulan Disember lepas bahawa baginda akan bertemu ahli keluarga Agnelli yang memiliki kelab yang berpangkalan di Turin tersebut melalui hubungan baik pemilik JDT dengan ‘super agent’ Jorge Mendes yang mana turut menguruskan pemain ternama termasuk bintang Juventus, Cristiano Ronaldo.”

JDT dan Juventus Setuju Bekerjasama, Maju Lagi Selangkah ke Hadapan!

 

Menerusi posting terbaru laman sosial Johor Southern Tigers, menyatakan kelab bolasepak Johor Darul Ta’zim dan Juventus setuju untuk bekerjasama. Menurut posting itu, Tunku Mahkota Johor telah bertemu dengan Pengerusi Juventus, Andrea Agnelli di Royal Park I Roveri untuk membincangkan kolaborasi antara JDT dengan gergasi bola sepak Itali tersebut.

JDT dan Juventus telah bersetuju untuk bekerjasama dan Harimau Selatan akan menghantar satu delegasi ke Turin beberapa minggu akan datang bagi membincangkan lebih lanjut mengenai kolaborasi yang akan dijalinkan.

JDT dan Juventus Setuju Bekerjasama, Maju Lagi Selangkah ke Hadapan!

Agnelli menjemput baginda untuk santapan tengah hari, di mana kedua-dua individu penting dalam membuat keputusan pasukan tersebut berbincang mengenai cara bagaimana kedua-dua kelab boleh menjalinkan kerjasama.

Menerusi FB Johor Southern Tigers menyatakan lagi, “JDT cukup berminat untuk memperluaskan wawasan mereka ke Itali serta mendapatkan pandangan bernilai dari kelab paling berjaya di Itali. Juventus telah memenangi 34 kejuaraan Serie A.”

Susulan sesi perbincangan, TMJ turut dipelawa untuk melawat pusat latihan Juventus. Lawatan dilakukan ke atas fasiliti-fasiliti termasuk bilik persalinan, auditorium, pusat rawatan & pemulihan, gimnasium dan padang.

JDT dan Juventus Setuju Bekerjasama, Maju Lagi Selangkah ke Hadapan!

Turut mengiringi keberangkatan DYAM Tunku Ismail adalah ejen bola sepak terkenal, Jorge Mendes dan Pengarah Sukan JDT, Martin Prest.

Sumber/ KreditFoto : JOHOR Southern Tigers

Related Posts

Add Comment