Luciano Figueroa Kurang Puas Hati Pengadil Tidak Hormat Pemain Import JDT

Luciano Figueroa Kurang Puas Hati Pengadil Tidak Hormat Pemain Import JDT. Pasukan Johor Darul Ta’zim dan Pahang yang dianggap pasukan pencabar dalam perebutan Liga Super musim ini ternyata sama kuat apabila terikat keputusan 1-1 di Darul Makmur. Dalam perlawanan tersebut pemain import JDT, Mauricio Dos Santos Nascimento dikenakan kad kuning kedua sekaligus dibuang padang pada separuh masa pertama. Walaubagaimanapun, skuad Tok Gajah gagal memanfaatkan kelebihan yang ada sekaligus mereka terpaksa akur keputusan seri di halaman sendiri.

Luciano Figueroa Kurang Puas Hati Pengadil Tidak Hormat Pemain Import JDT

Namun menerusi laman sosial Johor Southern Tigers, Luciano Figueroa menyatakan sedemikian. “Saya amat gembira dengan prestasi para pemain kerana mereka telah memberikan segala-galanya dan telah menampilkan sisi ‘Harimau’ yang sebenar. Kami juga berjaya membawa pulang satu mata. Ia tetap penting bagi kami kerana berjaya mengekalkan jarak mata kami di kedudukan teratas.”

Pengurus JDT, Luciano Figueroa turut berkata,” Isu lain adalah Safawi Rasid berjaya menjaringkan gol tetapi pengadil tidak nampak jaringan tersebut. Agak pelik namun tidak mengapa kerana para pemain kami telah menunjukkan karakter yang baik walaupun bermain dengan 10 pemain dalam tempoh lebih 45 minit.

Menerusi video, sepakan Safawi Rasid hampir meletakkan JDT di hadapan apabila voli deras melantun pada bahagian bawah palang dan bola seakan masuk pintu gol. Namun jaringan tersebut dinafikan oleh pengadil perlawanan sekaligus mereka terpaksa akur dengan keputusan tersebut.

Luciano Figueroa Kurang Puas Hati Pengadil Tidak Hormat Pemain Import JDT

Dalam kenyataan itu, Figueroa juga turut menyatakan rasa tidak berpuas hati dengan pengadil kerana telah berkata sesuatu kepada pemain luar negara kami, “pergi balik ke negara anda, kami tidak perlukan pemain luar negara seperti anda di sini”. Saya amat kecewa dan marah mengenai perkara ini.

Mengenai perlawanan ini pula, Pahang cuba bermain lebih baik daripada kami. Kami bermain agak sedikit perlahan namun selepas bermula separuh masa kedua, para pemain telah menunjukkan bahawa mereka tidak mahu tewas dalam perlawanan ini.

Luciano Figueroa Kurang Puas Hati Pengadil Tidak Hormat Pemain Import JDT

Perlawanan selepas ini juga merupakan perlawanan yang sukar. Skuad Harimau Selatan akan bertemu dengan Felda United dalam saingan Liga Super pada 4 Mei 2019.

Foto Kredit : JST

Related Posts

Add Comment