Malaysia Airlines Kini Sah Penerbangan Rasmi Harimau Malaya, Perjanjian Selama 2 Tahun!

Malaysia Airlines Kini Sah Penerbangan Rasmi Harimau Malaya, Perjanjian Selama 2 Tahun!  Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) kini boleh terbang tinggi dengan Malaysia Airlines Berhad (MAS) dimana mereka secara rasmi menjadi rakan kongsi rasmi bagi FAM dalam perjanjian kerjasama dua tahun yang diumumkan kelmarin, 22 Mac 2019. Perkongsian ini juga akan melihat syarikat penerbangan Malaysia dan FAM bekerjasama dalam aktiviti pemasaran dan promosi selama dua tahun.

Majlis menandatangani perjanjian itu dibuat antara Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia (CEO) Capt Izham Ismail dan Presiden FAM, Yang Hormat Dato ‘Haji Hamidin Bin Haji Amin di Wisma FAM, Kelana Jaya. Dengan perjanjian itu, MAS juga akan dinamakan syarikat penerbangan rasmi untuk pasukan Harimau Malaya dan Harimau Muda.

Malaysia Airlines Kini Sah Penerbangan Rasmi Harimau Malaya, Perjanjian Selama 2 Tahun!

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Malaysia Airlines berkata, “Sama seperti atlet, Malaysia Airlines adalah pembawa bendera negara di seluruh dunia. Perkongsian ini menandakan sokongan keseluruhan kami untuk pembangunan sukan untuk negara. Sukan dan sokongan untuk Harimau Malaya melangkaui bangsa, agama, umur, dan perbezaan budaya.

Kami mengalu-alukan hubungan yang saling menguntungkan yang bukan sahaja memberi kuasa pada atlet, pegawai, dan penganjur tetapi juga mengulangi komitmen kami untuk membina negara. ”

Malaysia Airlines Kini Sah Penerbangan Rasmi Harimau Malaya, Perjanjian Selama 2 Tahun!

Sementara itu, Presiden FAM, Dato ‘Haji Hamidin Bin Hj Mohd Amin, menyatakan gembira dan kesyukuran dengan kesudian syarikat penerbangan Malaysia menaja bolasepak Malaysia untuk memudahkan perjalanan ke luar negara.

Dato Haji Hamidin berkata lagi, “Apabila dua jenama kebangsaan berkumpul, saya percaya langit adalah batasnya. Kami ingin Malaysia Airlines sambutan hangat kembali ke bola sepak, menjadi salah satu penaja FAM pada masa lalu.

BACA JUGA : AirAsia Penerbangan Rasmi Liga Malaysia Musim 2019/2020

Sumber : FAM

Foto Kredit : Malaysia Airlines

Related Posts

Add Comment