MFL Memaafkan Dollah Salleh, Terlepas Hukuman Daripada Kata Kesat!

MFL Memaafkan Dollah Salleh, Terlepas Hukuman Daripada Kata Kesat!. Dalam aksi ketiga Liga Super 2019 membabitkan pertemuan antara Pahang menentang Melaka United dimana menyaksikan keputusan berakhir seri 1-1 di Stadium Hang Jebat. Perlawanan ini menyaksikan tidak memihak kepada pasukan Tok Gajah apabila pemain tengah mereka, Azam Azih dilayangkan merah pada 10 minit terakhir dan pasukan Melaka United berjaya mengikat Pahang apabila Safiq Rahim menyempurnakan jaringan penalti pada babak akhir permainan.

MFL Memaafkan Dollah Salleh, Terlepas Hukuman Daripada Kata Kesat!

Dek keputusan itu ketua jurulatih Pahang, Dollah Salleh ada mengeluarkan kata kesat berikutan kekecewaan beliau dimana keputusan berakhir 1-1 setelah pasukan Melaka United mendapat sepakan penalti dan berjaya menyempurnakannya.

MFL Memaafkan Dollah Salleh, Terlepas Hukuman Daripada Kata Kesat!

Namun menurut daripada Malaysian Football Malaysia (MFL) mengesahkan mereka tidak akan mengambil tindakan ke atas ketua jurulatih Pahang itu. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif MFL, tindakan Dollah Salleh dimaafkan kerana ia adalah secara spontan dan tidak sengaja perbuatannya dirakam sejurus tamat perlawanan.

Dollah mungkin kecewa keputusan itu berakhir tidak seperti diharapkan dan sepakan penalti itu berlaku sebelum perlawanan tamat.

Kevin Ramalingam berharap insiden ini tidak berulang lagi daripada Dollah Salleh termasuk juga mana-mana jurulatih memandangkan perlawanan Liga Super 2019 disiarkan secara langsung di platform Iflix.

Sumber : MFL, Foxsport

Kredit Foto : Pahang FA

Related Posts

Add Comment