Pengurus JDT Figueroa Sifatkan The Fighters Lawan Yang Sukar

Pengurus JDT Figueroa Sifatkan The Fighters Lawan Yang Sukar. Kemenangan Johor Darul Ta’zim ke atas FELDA United di Larkin malam tadi pengurus JDT, Luciano Figueroa menyifatkan pasukan The Fighters yang dibimbing oleh Nidzam Jamil merupakan lawan yang sukar buat Harimau Selatan dalam pertemuan ke-8 Liga Super. JDT berjaya mencetak tiga jaringan gol hasil daripada Gonzalo Cabrera, Akhyar Rashid dan Diogo Luis Santo manakala gol saguhati Felda United dijaringkan oleh Jocinei Schad.

Sebelum mencatat kemenangan, anak buah Luciano Figueroa terpaksa berhempas-pulas selama 88 minit, setelah deretan percubaan tepat berjaya dinafikan oleh penjaga gol Felda United, Norazlan Razali. Dikatakan penjaga gol The Fighters wira perlawanan malam tadi tadi dimana beliau banyak menepis bola percubaan daripada pemain JDT. Selain itu, disiplin pemain Felda United ketika bertahan menyukarkan lagi JDT untuk mencipta jaringan.

Pengurus JDT Figueroa Sifatkan The Fighters Lawan Yang Sukar

Menerusi laman sosial JOHOR Southern Tigers, Luciano Figueroa berkata “Saya amat gembira dengan kemenangan dan pungutan tiga mata pada perlawanan ini. Saya perlu mengucapkan tahniah kepada para pemain kerana telah melakukan yang terbaik. Amat sukar untuk bermain dengan pasukan hebat seperti Felda United.

“Adalah amat sukar untuk menentang pasukan yang meletakkan 11 pemain sebagai barisan pertahanan. Kami telah melakukan banyak percubaan untuk menjaringkan gol serta telah melakukan segala-galanya sepanjang perlawanan berlangsung.”

Pengurus JDT Figueroa Sifatkan The Fighters Lawan Yang Sukar

Luciano menambah lagi, “Mengenai Diogo yang sering diasak oleh pemain lawan, apa yang boleh saya katakan adalah pasukan lawan tahu cara permainan kami. Mereka juga kenal para pemain kami. Mereka akan ‘mark’ pemain terbaik kami dan ia agak sukar bagi kami. Walaubagaimanapun beliau berjaya mencipta satu jaringan pada separuh masa kedua dan saya cukup gembira dengan perkara tersebut.”

Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim akan bertemu dengan pasukan Shandong Luneng dalam saingan Liga Juara-Juara AFC 2019 pada hari Selasa minggu ini. Selepas pertemuan dengan Felda United, pemain-pemain JDT akan terus berangkat ke Jinan, China.

Sumber/ Foto Kredit : JST

Related Posts

Add Comment