Ulisses Morais Kembali ke Liga Malaysia, Bakal Jurulatih Terengganu FC?

Ulisses Morais Kembali ke Liga Malaysia, Bakal Jurulatih Terengganu FC?. Bekas pengendali Johor Darul Ta’zim (JDT), Ulisses Morais dikhabarkan semakin hampir untuk kembali menjadi jurulatih pasukan Liga Malaysia musim ini. Menurut portal Vocket, Ulisses Morais menjadi salah satu calon yang bakal mengisi kekosongan yang ditinggalkan oleh Irfan Bakti sebagai jurulatih pasukan Terengganu FC.

Ulisses Morais Kembali ke Liga Malaysia, Bakal Jurulatih Terengganu FC?

Hal kerana pengalaman beliau membimbing pasukan lamanya iaitu Johor Darul Ta’zim menjadi kayu ukur kepada pemilihan jurulatih.

Sebelum ini, Ulisses Morais pernah membimbing pasukan JDT sejak bulan Jun tahun 2017 dan berjaya pasukan itu menjuarai Liga Super Malaysia musim 2017. Tambahan lagi, beliau turut membantu skuad Harimau Selatan menjulang trofi Piala Malaysia 2017 setelah menewaskan pasukan Kedah di pentas akhir.

Namun, Morais terpaksa melepaskan jawatan ini walaupun beliau sangat diminati oleh penyokong-penyokong Harimau Selatan kerana kredibiliti dan taktikal beliau yang sangat baik. Pemergian Morais disebabkan atas faktor keluarga dan pulang ke negara asalnya.

Kini, ura-ura Morais akan menggantikan tempat Irfan Bakti yang meninggalkan pasukan Terengganu FC baru-baru ini setelah bekas skuadnya kalah mengejut dengan Petaling Jaya City FC pada Selasa lalu.

Sumber : Vocket

Foto Kredit : JST

Related Posts

Add Comment