Video: Gol Sepakan Lencong Padu Faiz Nasir, Layak Dicalonkan Puskas?

Video: Gol Sepakan Lencong Padu Faiz Nasir, Layak Dicalonkan Puskas? Siapa yang tidak kenali Faiz Nasir yang dikenali sebagai ‘Messi Terengganu’ dalam peminat bolasepak tempatan. Pemain yang bertubuh kecil dan kini menyarung jersi pasukan Selangor diberi kepercayaan oleh jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe untuk mengemudi jentera tengah Malaysia. Dalam perlawanan menentang Afghanistan sebentar tadi, beliau mengambil alih posisi yang ditinggalkan Nor Shahrul Idlan Talaha dimana Mat Yo diletakkan sebagai penyerang.

Video: Gol Sepakan Lencong Padu Faiz Nasir, Layak Dicalonkan Puskas?

Peluang yang diberikan kepada Faiz Nasir tidak dipersiakan dimana pemain ini menjadi tumpuan para penyokong. Mana tidaknya, Faiz Nasir berjaya mencetak gol hasil daripada sepakan lencong yang cantik terus menerjah gol lawan. Jika dilihat, gol itu sangat padu dari luar kotak penalti.

Video: Gol Sepakan Lencong Padu Faiz Nasir, Layak Dicalonkan Puskas?

Jom tonton video jaringan cantik Faiz Nasir yang membantu skuad Malaysia membenam Afghanistan di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Dengan satu jaringan daripada Faiz Nasir dan gol sendiri pasukan Afghanistan membantu skuad Harimau Malaya memenangi perlawanan ini dengan keputusan 2-1. Malaysia menamatkan kempen Piala Airmarine 2019 di kedudukan ketiga.

Kredit video : The Red Warriors Malaysia

Related Posts

Add Comment